Καθαρισμός Χαλιών - Ταπητοκαθαριστήριο

Ταπητοκαθαριστήριο ThessBiologiko

Για τον καθαρισμό των χαλιών σας στις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη σας παρέχουμε Δωρεάν Παραλαβή και Παράδοση αλλά και Δωρεάν Φύλαξη για όλη τη σεζόν του 2023, χωρίς Καμία Προκαταβολή.

Διαδικασία Καθαρισμού Χαλιών

 • Παραλαβή των χαλιών σας από την οικεία ή τον εργασιακό σας χώρο, με τα φορτηγά μας, κατόπιν συνεννόησης, κατά την ημέρα και την ώρα που σας βολεύει.
 • Ταυτοποίηση με Κωδικό. Όλα τα χαλιά λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό που τα συνδέει με τον ιδιοκτήτη και τα ακολουθεί σε όλη τη διαδικασία του καθαρισμού εώς την παράδοση τους σε εσάς. Έτσι γνωρίζουμε άνα πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε χαλί και σε ποιον ανήκει.
 • Τίναγμα και Σκούπισμα για την απομάκρυνση όλη της σκόνης, των σκουπιδιών, των ακαρέων και των αλλεργιογόνων από τα χαλιά σας. Τα ειδικά μας μηχανήματα δε φθείρουν και δεν αλλοιώνουν τις ίνες και το πέλος των χαλιών. Αντίθετα τα χαλιά βρίσκουν τον όγκο, που χάνουν με την καθημερινή χρήση, και φαίνονται απάτητα και αφράτα.
 • Πλύσιμο. Πλένουμε τα χαλιά σας ένα ένα. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε ότι κάθε χαλί έχει την προσοχή που του αξίζει και κανένα χαλί δεν έρχεται σε επαφή με χαλιά από άλλο σπίτι. Το πλύσιμο των χαλιών πραγματοποιείται με βραβευμένα, οικολογικά, αντι-αλλεργικά καθαριστικά. Είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να αφαιρούν ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες και οσμές από τα χαλιά. Τα μηχανήματα μας είναι σύγχρονα και εξειδικευμένα στην πλύση χαλιών. Διαθέτουμε μεγάλη συλλογή από προϊόντα , μηχανήματα και βούρτσες για κάθε τύπο, υλικό και ποιότητα χαλιού.
 • Απολύμανση. Με το πλύσιμο του χαλιού πραγματοποιείται και απολύμανση με ειδικά οικολογικά, αντι-αλλεργικά προϊόντα και με uvc ακτινοβολία. Έτσι αφαιρούνται όλα τα μικρόβια χωρίς να μένουν στο χαλί χημικά κατάλοιπα.
 • Έλεγχος. Ένα βήμα που ποτέ δεν παραλείπουμε είναι ο λεπτομερής έλεγχος ώστε να σιγουρευτούμε πως έχουν αφαιρεθεί όλοι οι λεκέδες και οι οσμές από τα χαλιά.
 • Εφαρμογή Αλέκιαστης Προστασίας - Αδιαβροχοποίησης. Αφού έχουμε σιγουρέψει πως το κάθε χαλί είναι καθαρό φτάνουμε στο στάδιο της εφαρμογής αλέκιαστης προστασίας. Με ειδικό προϊόν δημιουργούμε μία στρώση προστασίας στο χαλί ώστε να παραμείνει καθαρό και να αποφευχθεί η δημιουργία λεκέδων. Αυτό το στάδιο είναι προαιρετικό και η προστασία εφαρμόζεται κατόπιν επικοινωνίας μαζί σας.
 • Στέγνωμα. Πρώτιστης σημασίας είναι ο τρόπος στεγνώματος μιας και το άπλωμα σε λάθος συνθήκες και με λάθος τρόπο μπορεί να αλλοιώσει το σχήμα και το χρώμα των χαλιών. Εμείς στεγνώνουμε τα χαλιά σε ειδικό, στεγασμένο χώρο με έλεγχο θερμοκρασίας και υγρασίας. Έτσι προστατεύουμε τα φρεσκοπλυμένα χαλιά από τις ακτίνες του ήλιου που ξεθωριάζουν τα χρώματα τους αλλά και από τη σκόνη, τις βρωμιές, τους ρύπους, τη γύρη και άλλα αλλεργιογόνα τα οποία θα κάτσουν πάνω στα χαλιά αν στεγνώνουν σε εξωτερικό χώρο. Πριν τη συσκευασία τους, τα χαλιά ελέγχονται ηλεκτρονικά με ειδικά υγρασιόμετρα ώστε να έχουν στεγνώσει εντελώς.
 • Μέτρηση Διαστάσεων & Συσκευασία. Αφού μετρήσουμε τις διαστάσεις του κάθε χαλιού, το συσκευάζουμε σε ειδικές σακούλες.
 • Φύλαξη. Τα χαλιά φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις μας στη Θεσσαλονίκη, σε χώρο ελεγχόμενο με κλειστό σύστημα παρακολούθησης, σύστημα πυρόσβεσης και συστήματα αφύγρανσης για μέγιστη ασφάλεια και τις βέλτιστες συνθήκες. Η φύλαξη είναι δωρεάν για όλη τη σεζόν κάθε έτους, μέχρι 31 Οκτωβρίου.
 • Παράδοση. Το τελευταίο στάδιο είναι η επιστροφή των χαλιών σας. Κατόπιν συνεννόησης , σας επιστρέφουμε τα χαλιά σας, στην ώρα και την ημέρα που σας βολεύει, ώστε να στρώσετε και να τα απολαύσετε πεντακάθαρα!
Δωρεάν παραλαβή χαλιών
Δωρεάν παραλαβή χαλιών
Καθαρισμός χειροποίητων χαλιών
Καθαρισμός χειροποίητων χαλιών
Καθαριστήριο Χαλιών Θεσσαλονίκη
Καθαριστήριο Χαλιών Θεσσαλονίκη

Άλλες Υπηρεσίες Καθαρισμού Χαλιών


Βιολογικός Καθαρισμός Χαλιών

Ο βιολογικός καθαρισμός χαλιών γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο και πραγματοποιείται στο χώρο σας κατόπιν ραντεβού. Πρόκειται για επιτόπιο υγρό καθαρισμό χαλιών με ειδικά μηχανήματα πλύσης - απόπλυσης και οικολογικά, αντι-αλλεργικά προϊόντα. Αφαιρεί λεκέδες, οσμές, μικρόβια, ακάρεα και αλλεργιογόνα.

Φρεσκάρισμα & Φύλαξη Χαλιών

Εάν τα χαλιά σας είναι καθαρά , παρόλα αυτά θα θέλατε να τα φρεσκάρετε και να τα απολυμάνετε ή δεν έχετε χώρο για φύλαξη στο σπίτι σας, σας προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία, κατά την οποία παραλαμβάνουμε τα χαλιά σας, τα τινάζουμε και τα σκουπίζουμε, τα απολυμάνουμε και τα φυλάσσουμε στις εγκαταστάσεις μας για όλη τη σεζόν.

Αλέκιαστη προστασία - Αδιαβροχοποίηση

Με στόχο το άρτιο αποτέλεσμα του καθαρισμού χαλιών να παραμέινει για όλο το χρόνο που έχετε στρωμένα τα χαλιά σας, παρέχουμε την υπηρεσία εφαρμογής αλέκιαστης προστασίας - αδιαβροχοποίησης χαλιών. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας σε λεκέδες χωρίς να αλλάξει η υφή ή το χρώμα των χαλιών.


Πόσο σημαντικός είναι ο καθαρισμός των χαλιών μας;


Το ήξερες ότι...

Συνήθως πλένουμε τα χαλιά του σπιτιού μία φορά το χρόνο, δίνοντας έμφαση στους λεκέδες και όχι την απολύμανση. Ένα συνηθισμένο χαλί είναι 4000 φορές πιο βρώμικο από την τουαλέτα του σπιτιού. Εκατομμύρια μικρόβια συσσωρεύονται στα χαλιά, καθιστώντας τα, το πιο βρώμικο σημείο του σπιτιού μας. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ποιότητα των καθαριστικών που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό χαλιών αλλά και στο σωστό ξέπλυμα, για να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας με χημικές ουσίες.

Πηγή: Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος


Κλείστε το ραντεβού σας